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Chicken Tenders with 3 Dipping Sauces

When we go out to a restaurant, there is always chicken tenders available on the kid’s menu and they always ask for them but I never make them at home which is much better as we can tell exactly what ingredients are going in. I decided to make them this time with the kids.
They love to help in the kitchen but I’ve never gotten them so involved like this time, it’s always mixing or adding ingredients, no more than that.
As soon as I mentioned we were making chicken tenders they got their aprons and their stools, they were super excited! I let them do every step, from preparing the bread crumbs to putting them in the oven. 

Now, the different part of these chicken tenders is that I included 3 dipping sauces made with the Heinz Classico Traditional Sauce (it’s a marinara sauce usually used in pastas). The kids got to make the sauces too: A cheese sauce, mango sauce and a creamy sauce. 
While having dinner it was like a tasting, we each decide which was our favorite, mine was the mango one!
The result was amazing and the kids kept saying they want to make that every night. Well, not sure if it will be every night but I think it can definitely turn into one of our family favorites. I served it with rice, broccoli and some bell peppers. 
I encourage you to try this recipe and if you let your kids help it will be even better! Click here to save $1 off Classico favorites when you buy two jars!

Chicken Tenders with 3 Dipping Sauces

Ingredients:

For the Tenders:

  • 10 chicken tenders
  • Salt and pepper to taste
  • 1 Tablespoon of worchester sauce
  • 1 egg
  • 1 cup of breadcrumbs
  • Cooking spray
For the Sauces
  • 3/4 cup + 1/2 cup + 1 tablespoon of Heinz Classico Traditional Sauce
  • 1/2 cup of chopped or shredded medium cheddar cheese 
  • 1/4 cup of sour cream or greek yogurt
  • 3/4 cup of chopped mango
  • 3/4 cup of chopped red bell pepper
Directions:
  1. Preheat the oven to 400ºF
  2. Spray a baking tray with cooking spray
  3. Marinate the chicken tenders with the worchester sauce, salt and pepper. 
  4. Place the egg and the breadcrumbs in 2 separated shallow bowls and dip each chicken tender first on the egg and then cover with breadcrumbs. 
  5. Place them all in the cooking tray.
  6. Cook in the oven for about 20 minutes and then turn each tender and cook for 10 more minutes or until golden. Take out of the oven.
  7. Meanwhile the chicken in cooking start the sauces. 
  8. For the cheese sauce: Heat the cheddar cheese in low heat with 3/4 cup of the Heinz Classico sauce and simmer until the cheese is melted.
  9. For the creamy sauce: Heat 1/2 cup of the Heinz Classico sauce in low heat until warm, take away from heat then add the sour cream and mix.
  10. For the mango sauce: Mix the mangoes and bell peppers with one tablespoon of the Heinz Sauce.

Disclosure: This is part of a sponsored campaign with #CollectiveBias and Heinz Classico. As always, all opinions, ideas and stories are 100% my own.

– E S P A Ñ O L –
Siempre que vamos a un restaurante en el menú de niños hay siempre esos nuggets o dedos de pollo empanizados y a ellos les encanta, siempre lo piden, pero la verdad nunca los he hecho en la casa, que es mucho mejor porque sabemos que ingredientes tienen ¿no? Así que esta vez decidí hacerlos con la ayuda de los niños. 
A ellos les encanta ayudar en la cocina, pero nunca se han involucrado tanto como esta vez, siempre ayudan a mezclar ó a agregar ingredientes.
Apenas les mencioné que íbamos a hacer nuggets de pollo para la cena pidieron sus delantales y buscaron sus banquitos ¡muy emocionados! Los dejé hacer todo, desde la preparar el pan rallado hasta meter los nuggets en el horno.
Lo diferente de estos nuggets es que incluí 3 salsitas hechas con la salsa Heinz Classico tradicional de base, que es una salsa de tomate generalmente usada en pastas. Los niños pudieron hacer las salsas también: una salsa de queso, una salsa de mango y una salsa cremosa
La cena fué como una degustación, cada quien decía cuál era la salsita favorita, ¡la mía fué la de mango! 
El resultado fue muy chévere y los niños dijeron que quieren hacer esta cena todas las noches. Bueno, no estoy segura que sea cada noche, pero creo que sin duda puede convertirse en una de nuestras cenas familiares favoritas. Las serví con arroz, brócoli y pimentones rojos. 
Les recomiendo mucho probar esta receta y si dejas que tus hijos cocinen ¡quedará aún mejor!  Denle click aquí para ahorrar $1 cuando compren 2 de las salsas Classico favoritas !

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Nuggets de Pollo con 3 salsas acompañantes

Ingredientes: 
Para los nuggets: 
  • 10 pechuguitas de pollo
  • 1 cucharada de salsa inglesa
  • sal y pimienta al gusto
  • 1 huevo 
  • 1 taza de pan rallado 
  • Spray de aceite para cocinar 
Para las salsitas: 
  • 3/4 taza + 1/2 taza + 1 cucharada de salsa Heinz Classico tradicional 
  • 1/2 taza de queso cheddar rallado o picado en cuadros 
  • 1/4 de taza de crema agria o yogur griego 
  • 3/4 taza de mango picadito chiquito 
  • 3/4 taza de pimentón rojo picadito chiquito
Instrucciones: 
  1. Precaliente el horno a 400 º F 
  2. Usa el spray de aceite en una bandeja para hornear.
  3. Adoba el pollo con la salsa inglesa, la sal y la pimienta.
  4. Coloca el huevo y el pan rallado en 2 bowls poco profundos y sumerge cada pechuga primero en el huevo y luego cubre con el pan rallado. 
  5. Colócalos en la bandeja de hornear.
  6. Cocina en el horno durante unos 20 minutos y luego voltéalas y hornea por 10 minutos más o hasta que estén doradas. Saca del horno. 
  7. Mientras que el pollo se cocina prepara las salsas. 
  8. Para la salsa de queso: Calienta el queso cheddar en fuego lento con 3/4 de taza de la salsa Heinz Classico y cocina a fuego lento hasta que se derrita el queso. 
  9. Para la salsa cremosa: Calienta 1/2 taza de la salsa Heinz Classico en fuego lento, quita del fuego y añade la crema o yogur y mezcla. 
  10. Para la salsa de mango: Mezcla los mangos y los pimentones con una cucharada de la salsa Heinz.
Aclaratoria: Este post es parte de una campaña pagada con #CollectiveBias y Heinz Classico. Como siempre todas las opiniones, ideas e historias son 100% mías. 

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