A trip is always inspiration, and the funny thing is that you never know how and when will it come, I love it! As you’ve seen here and here, my recent trip to New York has led me to a lot of inspiration. Another inspiration was the food.
My sister said she remembered eating the perfect turkey/apple sandwich the last time she came to NY and she kept looking for that type of sandwich everywhere we went but she didn’t find a good one. Oh well!
But one of the places we went had a delicious turkey burger with apples that I ordered and loved it and I wasn’t the one looking for a mustard/apple/turkey combination! So I came home wanting to recreate something similar and this recipe came about. I made mini burgers because I couldn’t resist the tiny buns, they are cute! Plus the mini size is perfect for the kids!
Apple Turkey Burger with Honey Mustard Sauce
Ingredients:
- 2 lbs of ground turkey
- 1/8 cup of soy sauce
- 1/2 cup of thinly chopped onion
- 1/2 cup of thinly chopped red bell pepper
- 3 garlic cloves thinly chopped
- 1/2 cup of bread crumbs
- 1 egg
- 1/4 teaspoon of salt
- 1/8 teaspoon of pepper
- 4 to 6 regular buns or 8 mini buns
- 2 green apples
- Sliced Muenster cheese
- Lettuce (I used baby spring mix)
- 3 tablespoons yellow mustard
- 3/4 teaspoon Dijon mustard
- 2 tablespoons mayonnaise
- 2 tablespoons honey
- 1 tablespoon lime juice
Directions:
For the burgers: Mix the ground turkey, soy sauce, onion, bell pepper, garlic, bread crumbs, egg, salt and pepper together in a bowl. Make the patties with the mixture, as big as your burger buns and about 3/4″ thick.
Place the patties on a grill or a pan (I made them on the grill pan, it’s very useful!), cook for about 5 minutes, then turn and cook for 3 to 5 more minutes until they are done. Add a slice of cheese 1 minute before they are done. I suggest putting a lid after you turn them so they wont end up too dry.
Hamburguesas de pavo con manzana y salsa de mostaza y miel
Un viaje siempre trae cosas nuevas e inspiración, lo mejor es que no sabes que es lo que te inspirará en su momento, a mi me encanta recibir inspiración por donde venga! Como ya han visto aquí y aquí de mi viaje a Nueva York me ha inspirado bastante. Otra inspiración fué la comida.
Mi hermana desde que llegamos andaba buscando comerse un sandwich de pavo con manzana y mostaza (sin el pavo porque ella es vegetariana) porque la última que fué a NY se comió uno que la dejó marcada, lo buscó y lo buscó pero no lo encontró.
Pero resulta que un día fuimos a comer a un café/restaurant que tenía una hamburguesa de pavo con manzana y mostaza/miel y yo lo pedí y me fascinó! Y yo no era la que andaba buscando el bendito sandwich! Así que me supo tan rico que cuando llegué a la casa lo quise hacer enseguida. Yo hice unas mini hamburguesas porque no pude resistirme de lo cuchis que son los pancitos, además el tamaño es perfecto para los niños!
Ingredientes:
- 2 lbs of pavo molido
- 1/8 taza of salsa de soya
- 1/2 taza de cebollas picadas en cuadritos
- 1/2 taza de pimentón rojo picado en cuadritos
- 3 dientes de ajo picados bien chiquitos
- 1/2 taza de pan rallado
- 1 huevo
- 1/4 cucharadita de sal
- 1/8 cucharadita de pimienta
- 4 a 6 panes de hamburguesa u 6 a 8 mini panes
- 2 manzanas verdes
- Queso Muenster rebanado (al gusto)
- Lechuga (A mi me gusta la que viene tipo Baby Spring Mix)
- 3 cucharadas de mostaza regular
- 3/4 cucharaditas de mostaza Dijon
- 2 cucharadas de mayonesa
- 2 cucharadas de miel
- 1 cucharada de jugo de limón
Para la salsa de mostaza y miel: Mezcla las dos mostazas, la mayonesa, la miel y el limón en un pequeño bowl.
4 Comments
Oriana from Mommyhood's Diary
June 20, 2013 at 6:39 pmMmmm… Se ve super rico!!!
Dariela
June 21, 2013 at 7:30 pmGracias Ori! Si, hasta me provocan otra vez!! 🙂
MAYI
June 21, 2013 at 2:18 amDeliciosas, no se hubiera ocurrido de ponerle manzana para darle un toque diferente. Gracias Dary por la receta
Dariela
June 21, 2013 at 7:31 pmSi Mayito, ahora las manzanas verdes se le ponen a muchas comidas y quedan riquísimas!