As I mentioned last week, I’ve been trying the “No More To Go” meal planning and it has helped a lot. Today I wanted to share some cooking tips and tricks that Stacy has that also help a lot!
Paying more attention to these tips has helped me, she has a list in her website and more that she sent me, I made it a little short only writing here the ones that I really really liked and that I feel help more, for example, the very first one is “Read the whole recipe before starting” I almost never do that and many times I get surprises and need stuff I don’t have or I’m using a pot with something else and the whole cooking experience becomes more time consuming than what it had to be.
- READ the recipe BEFORE you start cooking!
- All ingredients and prep should be done before you start cooking. That means, slice and dice first. You can measure as you go. But at least get your ingredients ready before you turn on the stove!
- When using partial cans of things like creamed corn or chilis in adobo, label and freeze the remainder in resealable bags.
- The biggest way to ease the crazies out of weeknight cooking is to CLEAN a little bit at a time WHILE you’re cooking. Rinse and reuse measuring cups and bowls. Minimize the mess!
- If a recipe calls dicing small amounts of vegetables like onion or bell peppers, go ahead and dice the whole thing. Store the rest in a resealable bag in the refrigerator or freezer. Huge time saver for future recipes.
Stacy is also offering one (1) full year of No More To Go meal planning subscription! How cool is that! One year is worth $64. Enter the Rafflecopter at the end of the post.
The pictures on this post are of the Cranberry Pecan Granola recipe on No More To Go website. It’s DELICIOUS and you don’t need a subscription to view it, so go on and make it now! The recipe is super easy, this time Adrian helped me with it 🙂
Since I made granola that one time Derek and the kids loved it so much that now I make it more often, it’s great because we have it for snack or breakfast or whatever and now I look for different recipes to make, yum!
– E S P A Ñ O L –
Como ya les conté la semana pasada, he estado probando el “No More To Go” para planificar las comidas y me ha ayudado mucho. Hoy quería compartir algunos consejos y trucos de cocina que tiene Stacy que también ayudan mucho!
El prestar más atención a estos consejos la verdad me ha ayudado, ella tiene una lista grande en su página y también me envió otra lista, yo las resumí las dos y les traje una más corta y al grano.
Sólo les puse aquí los tips que realmente me gustaron más y que siento que me ayudan más a mí, por ejemplo, el primero dice “Lee la receta completa ANTES de empezar” Cosa que yo casi nunca hago por atorada y muchas veces me salen sorpresitas a la mitad del camino y necesito cosas que no tengo o que estoy usando una olla con algo más y todo el asunto en la cocina se alarga más de lo que tenía que ser.
Así que aquí están los mejores consejos de cocina y trucos de Stacy :
- LEE la receta ANTES de empezar a cocinar!
- Se deben de preparar todos los ingredientes y tener listos antes de empezar a cocinar. Esto significa que cortes y piques primero todo. Puedes medir en el camino. Pero por lo menos saca tus ingredientes antes de encender la cocina!
- Cuando uses solo parte de las latas como la crema de maíz o de chiles en adobo, etiqueta y congela el resto en bolsitas.
- La mejor manera para no estar todo a lo loco en la cocina los días de semana es limpiar poco a poco mientras se cocina. Lava y vuelve a usar tazas de medir. Minimiza el desorden!
- Si una receta requiere cortar en cubitos pequeñas cantidades de verduras como cebolla o pimentón, pícalos todos. Guarda el resto en una bolsa en la nevera o en el freezer. Ahorras mucho tiempo para las recetas que hagas en un futuro.
Stacy también está ofreciendo un (1 ) año completo de suscripción a No More To Go para planificar tus comidas! Que tal? Un año vale $64. Puedes participar aquí en el Rafflecopter.
Las fotos de este post son de la receta Cranberry Pecan Granola en la página de No More To Go. Está riquísima y no necesitas una suscripción para poder verla, por lo que vayan ya a hacerla! Está super fácil, Adri me ayudó esta vez 🙂
Desde que hice granola aquel día, a Derek y a los niños les encantó tanto que ahora la hago con más frecuencia, es chévere porque la tenemos ahí para la merienda o el desayuno o lo que sea y ahora busco diferentes recetas para hacer, ¡mmm!
7 Comments
pati
January 21, 2014 at 1:31 amEsa granola se ve riiica!!!!!
Algo que me esta funcionando bien chévere es sustituir en las recetas que llevan harina de trigo una parte de la harina por avena en hojuelas pulverizada en la licuadora; lo hago así con el pan, las tortas y galletas, no se nota la diferencia y así incorporo un poco de cereal en las comidas 🙂
reina tamayo
January 22, 2014 at 3:32 pmGracias por el sorteo, la verdad no soy muy profesional en la cocina quien cocina es mi esposo , el si tiene varios trucos en la cocina . Participo para el !!
Kim
January 24, 2014 at 8:32 pmMy best tip is cook double batches of items and freeze one batch for later use. It helps to save time later!
addictedtorodeo at gmail dot com
calvad
January 28, 2014 at 12:48 pmMy cooking tip is to get everything out on the counter you will need and to wear an apron! deana c
jurassicmom
January 28, 2014 at 5:46 pmMe encanta cocinar, en especial cuando mi hijo me puede ayudar.
Paula Michele Hafner
January 30, 2014 at 10:54 pmWhen browning ground beef, brown up 3-4 pounds at a time. Set aside what you need then divide the rest into freezer bags and freeze. It saves a lot of time later when cooking. It can even be added frozen to stews and soups!
Lorena
February 2, 2014 at 2:21 amClean up as you go. You won't have a mess to clean up which can be so discouraging.