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Baked Ranch Pasta Shells

The kitchen is busy here in Mami Talks! Today I bring you another yummy casserole recipe with a surprise ingredient: Kraft Classic Ranch dressing which is used mostly as dipping sauces or as buffalo chicken dip for example.
I used it in this dish that I call Baked Ranch Pasta Shells. I am loving the casserole cooking because it’s a one dish dinner that will leave leftovers for lunch and another dinner. 

These jumbo pasta shells are stuffed with the usual ricotta and spinach but the sauce that surrounds it has the zing of the Ranch flavor. The new Kraft Pourables have been reinvented with a new, better taste and the Classic Ranch is now creamier, with more buttermilk and savory herbs. 
I love to change the regular dishes a bit and I usually add just cream to a tomato sauce but adding this creamier Ranch creates a unique flavor! Try it!

Baked Ranch Pasta Shells Recipe


Ingredients:
  • 12 oz box of jumbo pasta shells
  • 1 teaspoon of butter
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 2 finely chopped garlic cloves 
  • 1/4 cup finely chopped onions
  • 3 cups frozen chopped spinach
  • 1/4 cup grated parmesan cheese
  • 2 15 oz containers ricotta
  • 1 1/2 cup tomato sauce
  • 1/3 cup of Kraft Classic Ranch Dressing
  • 1 1/2 cups of shredded mozzarella cheese
  • 1 1/2 teaspoon of salt 
  • Pepper to taste

Directions:
  1. Preheat the oven to 425ºF.
  2. Boil a big pot of water and cook the shells as directed in the package. Drain them, add a the butter and mix a little so they won’t stick.
  3. In a pan heat the olive oil, add the garlic cloves and the onions plus 1/2 teaspoon of salt and pepper to taste, cook them for 2 to 3 minutes or until the onions are transparent. Add the spinach and cook for about 8 to 10 minutes.
  4. In a big bowl mix the ricotta with the parmesan cheese and the spinach mix. Add about 1 teaspoon of salt and pepper to taste.
  5. In a separate small bowl mix the tomato sauce with the Kraft Ranch Dressing
  6. Spray the bottom of a big baking dish with cooking spray, stuff the shells with the ricotta mix and place each of them in the baking dish open-sides up. Once finished pour the tomato-ranch sauce mix on top of the shells.
  7. Top with the mozzarella cheese.
  8. Bake for 20 minutes and then broil for 6 minutes or until cheese browns.

– E S P A Ñ O L –
Aquí en Mami Talks la cocina está ¡a todo motor! Hoy les traigo otra receta tipo cazuela con un ingrediente sorpresa: el aderezo Kraft Classic Ranch que se utiliza más que todo como dip o como salsita para el famoso pollo estilo buffalo por ejemplo. 
Usé el aderezo en este plato que yo llamo Conchas de pasta rellenas estilo Ranch. Me está encantando cocinar así con cazuelas porque es un solo plato que queda listo para cena y además deja bastantes sobras para el almuerzo al día siguiente y para otra cena. 
Estas conchas de pasta gigantes están rellenas con queso ricotta y espinaca pero la salsita que las rodea tiene el toque del sabor Ranch. Los nuevos aderezos Pourables Kraft los reinventaron con una nuevo y mejor sabor, y el aderezo clásico Ranch es ahora más cremoso y con más hierbas. 
Me encanta reinventar los platos normales y corrientes un poco y como suelo añadir a una salsa de tomate simplemente crema esta vez pensé que cambiarla por este aderezo Ranch que está bien cremoso crearía un sabor único. ¡Pruébalo!

Conchas de pasta rellenas estilo Ranch


Ingredientes:
  • Una caja de 12 oz conchas de pasta grandes
  • 1 cucharadita de mantequilla
  • 1 cucharada de aceite de oliva
  • 2 dientes de ajo picados chiquiticos
  • 1/4 cup finely chopped onions
  • 3 tazas de espinaca picada congelada
  • 1/4 taza de queso parmesano rallado
  • 2 15 oz envases de queso ricotta
  • 1 1/2 tazas de salsa de tomate enlatada
  • 1/3 de taza de aderezo de Kraft Classic Ranch
  • 1 1/2 tazas de queso mozzarela rallado
  • 1 1/2 cucharadita de sal
  • Pimienta al gusto

Preparación:
  1. Precalienta el horno a 425ºF.
  2. Hierve una olla grande de agua y cocina las conchas tal cual como se indica en el empaque. Escúrrelas y añade la mantequilla para que no se peguen.
  3. En una sartén calienta el aceite de oliva, añade los dientes de ajo, las cebollas, 1/2 cucharadita de sal y pimienta al gusto. Cocínalas por unos 2-3 minutos o hasta que las cebollas estén transparentes. Añade la espinaca y cocina por 8 a 10 minutos más.
  4. En un bowl grande mezcla la ricotta con el queso parmesano y la espinaca. Añade 1 cucharadita de sal y pimienta al gusto.
  5. En una bowl pequeño mezcla la salsa de tomate con el aderezo Ranch.
  6. Usa aceite en aerosol para cubrir un recipiente de hornear. Rellena las conchas con la mezcla de ricotta y colócalas con la parte abierta hacia arriba en el recipiente. Una vez que estén todas en el recipiente vierte la salsa de tomate con la Ranch por encima de todas las conchas.
  7. Coloca todo el queso mozzarella por encima. 
  8. Hornea por 20 minutos y luego enciende la parrilla del horno por 6 minutos o hasta que se dore el queso.
Kraft Pourables in Walmart 
Aclaratoria: Este post es parte de una campaña pagada por #CollectiveBias y Kraft. Como siempre todas las opiniones, ideas e historias son 100% mías. 

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1 Comment

  • Reply
    Stephanie
    August 20, 2014 at 2:21 am

    One dish baking is such a time saver! Great idea to use the Kraft Ranch dressing to give it extra flavor! #client

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