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Grilled Stuffed Cheese Zucchini Roll-ups



This post is Sponsored by Mazola a través de Mode Media. All opinions, ideas and stories are 100% my own. Este post está patrocinado por Mazola a través de Mode Media. Todas las opiniones, ideas e historias son 100% mías. 

So we’re already in summer and this is the season of grilling, lots of things are cooked on the grill and lots of invites to BBQs because of course, weather is perfect for it.

I’ve learned a few things in the time I’ve been living here. Usually at most BBQs, you’re not going to find steaks and sausages (what we are used to in Venezuela). you’ll find hamburgers and hot dogs. And I do like them but I’m not 100% fan of eating the same dogs and burgers at every BBQ we go plus I don’t eat red meat either.

Knowing this, I always think of alternative eats that I can make myself or that I can take to BBQs. That’s how it occurred to me to make these zucchini roll-ups that are even tastier with Mazola corn oil. As I’ve been mentioning before, there is a recent study that showed that corn oil is superior to extra virgin olive oil to lower cholesterol, I think it helps to know this!

These rolls are the easiest things to make and serve as an appetizer at BBQs. But take note, you do have to do have to be on top of the grill when they are cooking because they are ready in minutes, otherwise the cheese will melt too much and it will start to drip. Here is the recipe:

Grilled Stuffed Cheese Zucchini Roll-ups

Ingredients:

  • 2 zucchinis
  • 10 oz of Queso Fresco cut into strips about 2″ long approx. (One package)
  • 1/2 cup Mazola corn oil
  • Salt and pepper to taste
  • Mini skewers or tooth picks 

Preparation:

  1. Soak skewers in water.
  2. Slice the zucchini very thin, you can use a mandolin or a potato peeler (the latter was the one I used). If you get very thin slices, use 2 together.
  3. Apply the oil with a pastry brush on both sides of the zucchini slices, add salt and pepper to taste.
  4. Grab a slice of cheese and place it on top of the sliced ​​zucchini. Proceed to roll it and keep it closed with a toothpick. Repeat until all the cheese and zucchini are gone.
  5. Grill them over high heat turning only once for about 2 minutes each side.

As you can see these are very easy to make, but this would not be the only food I would eat during a BBQ get-together although it’s very healthy and delicious and can definitely accompany any meal on the grill!

Disclaimer: The Mazola Corn Oil makes your traditional dishes even more delicious and gives the flavor your family likes. The Corn Oil not only gives you great tasting food, but also a heart-healthy alternative to other saturated oils. In fact in recent research studies have found that corn oil helps lower cholesterol more than virgin olive oil. Visit Mazola or follow on Facebook for more information.

– E S P A Ñ O L –

ENROLLADITOS DE CALABACÍN CON QUESO

Ya estamos en pleno verano y aquí es la temporada de la parrilla, se acostumbra a cocinar todo a la parrilla e invitar a todos a parrillas porque claro está, el clima lo permite.
Yo he aprendido unas cuantas cositas en el tiempo que tengo viviendo aquí. Que cuando dicen parrilla no es trozos de carne, chorizos y morcillas, es hamburguesas y perros calientes. Y a mi si me gustan pero no soy fan al 100% de comer los mismos perros y hamburguesas en cada parrilla que me invitan y bueno tampoco como carnes rojas si ofrecieran lo otro. 
Así que siempre pienso en alternativas para hacer yo misma o para llevar a las parrillas que nos inviten. En una de estas pensaderas se me ocurrió hacer estos enrolladitos de calabacín que se hacen más ricos con el aceite de maíz Mazola. Como les he estado mencionando antes, hay un reciente estudio que reveló que el aceite de maíz es superior al aceite de oliva extra virgen para reducir el colesterol, creo que saber esto ayuda bastante!
Estos enrolladitos son lo más fácil de hacer que nada, y sirven como aperitivo en las parrillas, eso sí, hay que estar pendientísimos en la parrilla porque están listos en un dos por tres, sino, se derrite mucho el queso. Aquí les dejo la receta:

Receta de Enrollados de calabacín con queso a la parrilla

Ingredientes:
  • 2 calabacines
  • 10 oz de queso fresco picado en tiras de 6 cm de largo aprox. (un paquete)
  • 1/2 taza de aceite de maíz Mazola
  • Sal y pimienta al gusto
  • Palillos o mini pinchos
Preparación:
  1. Remoja los palillos en agua.
  2. Rebana los calabacines bien delgaditos, puedes usar una mandolina para picar vegetales o un pela papa (este último fue el que yo usé). Si te quedan muy delgaditas las rebanadas, usa 2 juntas.
  3. Aplica el aceite con una brocha de cocina por ambos lados de las rebanadas, añade sal y pimienta al gusto.
  4. Agarra una rebanada de queso fresco y colócala en la punta de la rebanada de calabacín. Procede a enrollar y une con un palillo. Repite hasta terminar con el queso y los calabacines.
  5. Ponlos a cocinar en la parrilla a fuego alto volteando solo una vez.
Como vieron son muy fáciles de hacer, y esto no sería lo único que yo comería en una parrilla, pero es algo muy sano y delicioso que puede acompañar a la comida de cualquiera en una parrilla!

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