food

Mini Arepas with Refried Beans

Arepas with refried beans -mamitalks.comDisclosure: This post is sponsored by Herdez. As always, all opinions, ideas, and stories are 100% my own.

It’s always so fun to find fillings to eat with arepas and make them different, this time, I get to introduce you to a new product from Herdez: Instant Refried Beans and it goes perfectly well!

The cool part about these beans is that they are so easy to prepare and ready in five minutes with restaurant quality taste. We got to try all the four different flavors: Queso, Chorizo, Jalapeno, and Traditional.

My take on these arepas is that I wanted to make them very thin so we could spread the refried beans on top and then add toppings instead of fillings. Also, I just LOVE to make recipe servings little so they can be served as appetizers for a party for example. Beans are so versatile, they are such a staple for breakfast, lunch or dinner!

Arepas with refried beans -mamitalks.com

Mini Arepas with Refried Beans

For the arepas:

  • I made them combining 2 type of corn meals, the white corn and the sweet corn one.
  • Follow the instructions here for making the dough.
  • Make little balls and flatten them with the bottom part of a plate covered in plastic (it can be a plastic bag) until they are very thin (about 1/4 inch).
  • Cook on the grill both sides until they are crispy, it takes about 6 minutes each side.

For the Beans and other toppings:

  • If you want to serve a variety of flavors, make at least 2 types of Herdez Refried Beans packets.
  • I recommend you make the beans last so they stay warm for serving.
  • For each package, boil 1 1/2 cups of water and stir in the contents.
  • Cover and simmer on a low heat for 5 minutes, stirring occasionally.
  • For the toppings use what your family will like or anything you like! My suggestions are: radish, cherry tomatoes, avocado, green onions, cilantro, chia seeds and shredded cheese; all these thinly sliced.

So, these thin arepas are called “telita” meaning fabric, they are thin as fabric and perfect to spread the refried beans on top! Refried beans are really great with everything right?!

Arepas with refried beans -mamitalks.com Thin arepas with refried beans -mamitalks

Make these easy arepas or corn cakes with refried beans -Mamitalks.com

You can find the new Herdez refried beans in these cities: San Diego, CA // Phoenix, AZ // Las Vegas, NV // Denver, CO // San Antonio, TX // Houston, TX // Des Moines, IA.

To celebrate the launch of this new line, Herdez has a Frijoles Con Todo Social Media Sweepstakes (Beans with everything sweepstakes). They are giving away two t-shirts a week. To enter share a picture of your favorite way to eat frijoles on Instagram, add the hashtags #frijolescontodo #sweepstakes and tag @Herdeztraditions.

Arepas with refried beans -mamitalks.comArepas telita (delgaditas) con frijoles refritos. -MamiTalks.com

– E S P A Ñ O L –

AREPAS TELITA CON FRIJOLES REFRITOS

Aclaratoria: Este post está patrocinado por Herdez. Como siempre todas las opiniones, historias e ideas son 100% mías.

Siempre es chévere buscarle diferente rellenos a las arepas, esta vez, tengo la oportunidad de presentarles a un nuevo producto de Herdez: Frijoles refritos instantáneos ¡y quedan perfectos con arepas!

Lo bueno de estos frijoles es que son tan fáciles de preparar y están listos en cinco minutos con buen sabor y calidad de restaurante. Hemos probado los cuatro sabores diferentes que hay: de queso, chorizo, jalapeño y tradicionales.

Esta vez quise hace hacer las arepas bien finitas para poder untarles facilmente los frijoles refritos arriba en vez de tener que rellenar y así después añadir más cositas ricas encima. Además, me FASCINA cocinar porciones chiquitas para que puedan ser servidos como aperitivos (¡nosotros le decimos pasapalos!) para un fiesta por ejemplo. Los frijoles son tan versátiles, la verdad van con toso en el desayuno, almuerzo o cena.

Thin arepas with refried beans -mamitalks

Arepas telita con frijoles refritos

Para las arepas:

  • Las hice combinando  2 tipos de harina de maíz, la de maíz blanco y la de maíz dulce.
  • Siga las instrucciones aquí para hacer la masa.
  • Haz bolitas y aplana con la parte inferior de un plato cubierto de plástico (puede ser una bolsa de plástico de automercado cortada) hasta que estén bien delgadas (aproximadamente 1/4 de pulgada).
  • Cocina en una sartén engrasada por ambos lados hasta que estén crujientes, se tardan unos 6 minutos por cada lado.

Para los frijoles y los toppings:

  • Si quieres servir variedad de sabores, cocina mínimo 2 paquetes diferentes de frijoles refritos Herdez.
  • Le recomiendo que cocinen los frijoles de último porque se hacen rápido y así se mantienen calienticosa la hora de servir.
  • Por cada paquete, hierve 1 1/2 tazas de agua y mezcla con todo el contenido.
  • Tapa y cuece a fuego lento durante 5 minutos, revolviendo ocasionalmente.
  • Para los toppings usa lo que a tu familia le guste o lo que tengan en la nevera! Mis sugerencias son: rábanos, tomates cherry, aguacate, cebollín, cilantro, semillas de chía y queso rallado; todo esto picado finamente.

Estas arepas delgadas son llamadas “telita” obviamente por ser tan finitas y son perfectas para untarles los frijoles refritos encima! La verdad es que los frijoles van con todo!?

Arepas with refried beans -mamitalks.com Arepas with refried beans -mamitalks.com Arepas with refried beans -mamitalks.com

Pueden encontrar los nuevos frijoles refritos de Herdez en estas ciudades: San Diego, CA // Phoenix, AZ // Las Vegas, NV // Denver, CO // San Antonio, TX // Houston, TX // Des Moines, IA.

Para celebrar el lanzamiento de esta nueva línea, Herdez tiene un sorteo en los medio sociales. Están regalando dos camisetas a la semana. Para poder participar, comparte una foto de tu forma favorita de comer frijoles en Instagram, usa los hashtags #frijolescontodo #sweepstakes y menciona a @Herdeztraditions.

Arepas with refried beans -mamitalks.com

Arepas or Corn cakes with refried beans! -MamiTalks.com

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sara at Journeys of The Zoo
    September 14, 2016 at 6:45 am

    I am making these tonight! Thank you so much for sharing.

    Besos Sarah.

    • Reply
      Dariela Cruz
      September 14, 2016 at 11:41 am

      Oh yay!! Let me know how they turn out!!

    Leave a Reply